Standplaatsvergunning

Wilt u een standplaats hebben binnen de gemeente om goederen te verkopen? Dan kunt u een standplaatsvergunning aanvragen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen:

Standplaatsvergunning

Voor elke kern is één dagdeel beschikbaar voor een standplaats. Voor de kern Werkendam zijn dit er twee. Vaak zijn deze al bezet. Informeer bij ons naar de beschikbaarheid.

U kunt een standplaatsvergunning krijgen op de dagdelen dat er geen weekmarkt is. Een dagdeel is van (maximaal) 07:00 uur tot 12:00 uur of van 12:00 uur tot 19:00 uur. U kunt voor maximaal 2 dagdelen een standplaatsvergunning krijgen, waarvan maximaal 1 per kern.

Voor de aanvraag van een standplaatsvergunning moet u legeskosten betalen. Deze bedragen 415,00 euro voor elk dagdeel waarvoor u een standplaatsvergunning aanvraagt. De standplaatsvergunning is 5 jaar geldig. Restitutie van deze kosten is niet mogelijk.

Per dagdeel dat u de standplaats gebruikt betaalt u 10 euro. Hier komt nog 2 euro per dagdeel bij als u ook de gemeentelijke stroomvoorziening gebruikt.

Aanvragen

Klik hierboven voor de digitale aanvraag.

 Bij de aanvraag heeft u nodig:

  • Uw DigiD code
  • Inschrijving Kamer van Koophandel
  • Kopie van inschrijving bij het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (voorheen Centraal Registratie Kantoor).

Kosten

Kijk voor de kosten van een standplaatsvergunning op overheid.nl.

Andere markten

Wilt u geen standplaats innemen op een weekmarkt, maar op bijvoorbeeld een braderie of zomermarkt? Dan kunt u contact opnemen met de organisatie van die markt. Informatie over de organisator van de markt kunt u opvragen bij de gemeente.

Wilt u zelf een markt organiseren? Dan moet u hiervoor een evenementenvergunning aanvragen.