Bedrijventerreinen

De gemeente Werkendam beschikt over vijftien bedrijventerreinen verdeeld over de vijf kernen.  

Werkendam

Biesboschhaven, Bruine Kil I+II, Bruine Kil III, Bruine Kilhaven IV, Bruine Kilhaven V, Steurgat, Bandijk, Beaxtrixhaven, Sleeuwijksedijk, Regionaal bedrijven

Sleeuwijk

De Hoogjens, t Zand

Nieuwendijk

Ippelseweg

Hank

Jachtsloot

Dussen

Loswal / De Sluis

 

Regionaal bedrijventerrein Kop van Brabant

De gemeenten Werkendam, Aalburg en Woudrichem ontwikkelen samen een Regionaal Bedrijventerrein (RBT). Dit terrein van 46 hectare ligt in Werkendam (ten zuiden van bedrijventerrein Bruine Kilhaven). Het is bestemd voor de grotere bedrijfsvestigingen vanaf 5000m2 tot en met milieucategorie 5.

Het Regionaal Ontwikkelbedrijf (ROB) voert de regie over de ontwikkeling van deze terreinen. Het ROB is verantwoordelijk voor de aankopen, het bouwrijp maken, de grondverkoop en de inrichting van de terreinen.

Bij het ontwikkelen van de terreinen besteedt het ROB veel aandacht aan de ontsluiting van de terreinen.

Ook is gedacht aan  beveiliging op de terreinen en is er aandacht  voor  duurzaamheid, de inrichting van de buitenruimte en efficiënt ruimtegebruik op de kavels. Ook is gedacht aan veiligheid op de terreinen. Verder besteden we aandacht aan energiebesparing, de inrichting van de buitenruimte en efficiënt ruimtegebruik op de kavels. Hierbij maken we uiteraard een goede afweging tussen de maatschappelijk gestelde doelen en de haalbaarheid voor de ondernemer.

Interesse? Neem contact op met algemeen directeur van het ROB Luit Hoogenberg via telefoonnummer 06 14 96 03 02 of l.hoogenberg@roblvha.nl of met accountmanager Rob Joosten via 06 37 60 06 00 of r.joosten@roblvha.nl.

Kijk voor meer informatie op kopvanbrabant.nl

 

Subregionale bedrijventerreinen

De gemeenten ontwikkelen ook subregionele bedrijventerreinen. Deze sluiten aan op reeds bestaande bedrijventerreinen. Deze subregionale uitbreidingen zijn samen 33 hectare. Ze zijn bestemd voor bedrijfsvestigingen met een oppervlakte van maximaal 5000m2. De subregionale bedrijventerreinen sluiten aan op:

  • Veensesteeg bij Veen in de gemeente Aalburg
  • Rietdijk bij Giessen in de gemeente Woudrichem
  • Bruine Kilhaven V bij Werkendam in de gemeente Werkendam.