BIZ

Een bedrijveninvesteringszone (BIZ) is een samenwerking tussen alle ondernemers in een bepaald gebied. Dat kan een bedrijventerrein zijn, meerdere bedrijventerreinen, maar bijvoorbeeld ook een winkelgebied.

Samen met andere ondernemers kunt u een Bedrijven Investeringszone (BIZ) oprichten. Een BIZ is een afgebakend gebied op een bedrijventerrein of in een winkelgebied. Met elkaar investeert u in een aantrekkelijke en veilige bedrijfsomgeving. U betaalt hiervoor een heffing aan de gemeente. De gemeente stelt de opbrengst ter beschikking aan de vereniging of stichting die de activiteiten uitvoert.

Meer informatie over de BIZ via: https://www.ondernemersplein.nl/regel/bedrijven-investeringszone/

BIZ Centrum Werkendam

Resultaten stemming

74% van de pandeigenaren en 61% van de gebruikers heeft een stem uitgebracht. Van de pandeigenaren heeft 65% voor invoering van de BIZ gestemd. Bij de gebruikers van bedrijfspanden bedraagt het percentage voorstemmers 73%. Van alle stemmers heeft in totaal 68% voor invoering van de BIZ gestemd. Hiermee is er volgens de Wet BIZ sprake van voldoende draagvlak om de BIZ daadwerkelijk in te stellen.

Met ingang van 1 januari 2018 worden gestart met het uitvoeren van de activiteiten uit het plan BIZ Centrum Werkendam.

BIZ Bruine Kilhaven

De BIZ Bruine Kilhaven is 1 januari 2017 in werking getreden.

Vragen

Vragen over de BIZ of over een van de documenten? Neem dan contact op Danielle Ernest via (0183) 50 73 41 of danielle.ernest@werkendam.nl.