Wonen in de gemeente

Huren

Voor het huren van een huis in de gemeente Werkendam kunt u zich inschrijven bij een woningcorporatie. Dat kost geld (eenmalig en voor de jaren daarna). De woningcorporaties in de gemeente Werkendam zijn:

De woningcorporaties in het Land van Heusden en Altena,  Alblasserwaard–Vijfheerenlanden, Bommelerwaard en Rivierenland bieden gezamenlijk hun huurwoningen via het woonruimteverdeelsysteem Woongaard. Wanneer u zich inschrijft bij Woongaard kunt u reageren op alle, voor u relevante, vrijkomende huurwoningen van de 3 corporaties in het Land van Heusden en Altena.

U vindt het aanbod in een tweewekelijkse advertentie in het Altena Nieuws en op de www.woongaard.com. Als u zich wilt inschrijven als woningzoekende moet u aan twee voorwaarden voldoen:

  • U moet 18 jaar of ouder zijn;
  • U moet in het bezit zijn van een geldige verblijfsvergunning.

Een inschrijfformulier kunt u aanvragen bij een van de woningcorporaties of u kunt zich inschrijven via internet. Een inschrijving bij Woongaard kost € 25. Als u ingeschreven wilt blijven staan betaalt u jaarlijks € 10 verlengingskosten. Kijk voor meer informatie op www.woongaard.com

Nieuwbouw

Op verschillende plekken in de gemeente Werkendam komen nieuwe woningen.

Wilt u in aanmerking komen voor een nieuwbouwwoning? Schrijf u dan in op onze woningwachtlijst.

Starterslening

Het budget voor startersleningen is uitgeput. Als het budget weer is aangevuld komt de lening weer beschikbaar. We kunnen niet aangeven wanneer dit is.