Nieuwe Banne, Sleeuwijk

Uitbreidingswijk Nieuwe Banne ligt in het zuiden van Sleeuwijk. De wijk wordt in het noordoosten begrensd door bedrijventerrein De Hoogjens, in het zuidwesten door de Roef, en in het noordwesten door de Rijksstraatweg. De noordelijke, oostelijke en zuidelijke randen zijn ingevuld met waterpartijen en groen. Ook midden in de wijk liggen nog een waterpartij en enkele watergangen. Daardoor is sprake van vijf deelgebieden die door waterpartijen van elkaar worden gescheiden, en door een ringweg met elkaar worden verbonden. Alle deelgebieden zijn ingevuld met woningen.

Woningtypen

In de Nieuwe Banne komen de volgende woningtypen:

  • appartementen: 49
  • rijenwoningen: 30
  • vrijstaande woningen/twee-onder-een-kapwoningen: 92

In het plan zijn ongeveer 32 huurwoningen en 54 starterswoningen opgenomen.

Op nieuwbouwlocatie De Nieuwe Banne, naast sportpark de Roef, realiseert Reuvers Bouw en Ontwikkeling in samenwerking met Provero Vastgoed 8 tweekappers en 12 rijwoningen onder de naam Het Nieuwe Fort. De verkoop is gestart.

Start bouw woningen

De looptijd van de eerste fase van het plan is ongeveer tot 2018. Welke woningen op welk moment worden gebouwd, is afhankelijk van de marktvraag. Het aantal woningen per type kan dus nog wijzigen.

Verkavelingsplan

Hoe gaat de nieuwbouwlocatie eruit zien? Hieronder ziet u het verkavelingsplan voor de Nieuwe Banne.

Bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan

Hieronder vindt u het bestemmingsplan van Nieuwe Banne (Sleeuwijk), bestaande uit een kaart, de regels en een toelichting. Het bestemmingsplan Nieuwe Banne is inmiddels onherroepelijk. Naast het bestemmingsplan kunt u hier het beeldkwaliteitsplan raadplegen.

Meer informatie

Kijk voor informatie op de wbsite van Woonservice Meander en Van der Brugge.