Nieuwbouw Dussen

Locatie Peppel/Fuik

Door verhuizing naar MFA de Dussenaar komen de locaties van deze gebouwen vrij. Er kunnen ongeveer 12 woningen komen. Een deel daarvan zal grondgebonden seniorenwoningen zijn. Vanaf het voorjaar van 2018 stellen we een bestemmingsplan op. Begin 2019 komen de woningen in de verkoop.

Zandweide

Voor de doorstart van uitbreidingslocatie de Zandweide gingen we met inwoners in gesprek over hun woonwensen. Die informatie inspireerde de gemeente en ontwikkelaars stappen te zetten en bouwplannen te ontwikkelen:

  • Aeti te Dussen heeft een energiezuinige modelwoning opgeleverd. Aeti wil graag nog een aantal kavels van de gemeente kopen om dit type woningen te bouwen. Kijk op Zongericht bouwen en Paans Makelaars voor meer informatie.
  • Boer BV heeft 6 nieuwe woningen verkocht.. In de tweede helft van 2018 start de verkoop van de derde fase. Het gaat daarbij om 4 geschakelde woningen en een tweekapper.
  • Boer BV onderzoekt de mogelijkheden een appartementencomplex te bouwen, zowel in de koopsector als particuliere huur.
  • Van der Brugge makelaardij ontwikkelt een plan voor de bouw van 8 grondgebonden seniorenwoningen.
  • De gemeente heeft een aantal bouwkavels in de verkoop. Wilt u weten welke kavels nog beschikbaar zijn? Neem contact op met Kees Bikker via (0183) 50 73 47 of kees.bikker@werkendam.nl

Voor het resterende deel van de Zandweide stellen we een andere verkaveling voor.

De Zandweide heeft 18 dure woningen te veel. In plaats van zes twee-onder-een kap woningen in de categorie dure koop, stellen we 8 middeldure koopwoningen voor senioren voor. Uit de inloopavond in Dussen bleek daar grote behoefte aan.

Beeldkwaliteitsplan Zandweide (Pdf)

Meer informatie

Vragen over kavels of nieuwbouwwoningen in Dussen? Kees Bikker helpt u graag. U kunt hem bereiken via (0183) 20 73 47 of kees.bikker@werkendam.nl

Reacties inloopavond

De reacties tijdens de inloopavond zijn meegenomen in de woningbouwplannen.

 

Woningwachtlijst

Wilt u in aanmerking komen voor een kavel of  nieuwbouwwoning? Schrijf u dan in op de woningwachtlijst.