Energiezuinig wonen

We willen een duurzame gemeente zijn en actief bijdragen aan een schonere, gezondere leefomgeving.

Energieadvies

Het Regionaal Energieloket helpt u met alle vragen rondom duurzaam wonen. Bijvoorbeeld bij vragen over zonnepanelen, isolatie en warmte-oplossingen. Ook kunt u op de website een HuisScan doen. De HuisScan laat zien welke maatregelen het meest geschikt zijn voor uw woning. Ook ziet u direct een overzicht van subsidies die u kunt aanvragen.

Het Regionaal Energieloket werkt samen met een selectie van aanbieders van energiemaatregelen. U kunt online heel makkelijk een offerte aanvragen. En komt u er niet uit? Dan staat het team van Regionaal Energieloket klaar met deskundig advies.

Subsidies

De gemeente Werkendam geeft geen subsidie of lening voor duurzame energie. Wilt u zelf duurzame energie opwekken in uw huis of bedrijf? Dan kunt u bij de Rijksoverheid subsidie aanvragen  voor zonneboilers, warmtepompen en pelletkachels.

Groepsinkoop Zonnepanelen

Samen met de buurt zonnepanelen aanschaffen en daardoor profiteren van gunstige prijzen. Dat is het idee achter de Groepsaankoop Zonnepanelen van de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem. Samen met het Regionaal Energieloket zochten de gemeenten naar installateurs uit de regio en selecteerden de beste partijen op basis van prijs, kwaliteit en afstand tot de regio.

Energie van de Boer

‘Energie van de Boer’ is een initiatief van DEcAB, de lokale duurzame energiecoöperatie. Zij werken aan een coöperatief zonnedak (een zogenaamde Postcoderoos) in Hank. Samen met anderen wekt u op een boerenschuur uw eigen duurzame energie op. En u krijgt ook nog belastingvoordeel op de koop toe. Zo investeert u in en profiteert u van groene stroom uit de buurt.

Een postcoderoos kent een aantal voorwaarden. U kunt meedoen als u voldoet aan deze 4 voorwaarden:
1. U heeft het cijfer 4251, 4255, 4271, 4273 of 4286 in uw postcode.
2. U heeft een kleinverbruik-aansluiting voor elektriciteit (< 3 x 80 ampère).
3. U wekt niet meer dan 10.000 kWh per jaar op met uw aandeel.
4. U wekt niet meer dan 20% van de totale capaciteit op met uw aandeel.
 

Informatie van Milieucentraal

Wilt u meer weten over energie en milieu in het dagelijks leven? Neem dan ook eens een kijkje op www.milieucentraal.nl. De informatie op deze website is onafhankelijk.