Bouwarchief

In het bouwarchief vindt u tekeningen en documenten die horen bij verleende vergunningen in de gemeente Werkendam.

Inzien bouwarchief

Het inzien van het bouwarchief is gratis. In het bouwarchief vindt u tekeningen en documenten die horen bij verleende vergunningen in de gemeente Werkendam. Denk aan tekeningen van woningen, winkels, kantoren, tuinhuisjes, maar ook constructieberekeningen.

Wilt u een kopie van tekeningen? Daar betaalt u wel voor.

Om verleende vergunningen in te zien, kunt u een afspraak maken met de afdeling vergunningen via 0183 507 200.

Heeft u een vraag of opmerking, stuur dan een e-mail naar info@werkendam.nl

Archief voor 1993

Streekarchief Langstraat Heusden Altena beheert de bouwdossiers van de gemeente Werkendam tot 1993 en alle bouwdossiers van de voormalige gemeente Dussen. Bouwdossiers bevatten naast de bouwvergunning en de aanvraag in de meeste gevallen ook bouwtekeningen.

Op de website van het Streekarchief zijn de aanwezige bouwdossiers te vinden op plaats en/of straatnaam. Ze zijn niet digitaal in te zien, maar kunnen wel rechtstreeks via de website of per mail (studiezaal@salha.nl) aangevraagd worden. Aanvragen houdt in dat het bouwdossier voor u opgezocht wordt en het dossier kosteloos drie weken ter inzage ligt op de Studiezaal. Doorgaans ontvangt u binnen 1 à 2 werkdagen bericht dat het dossier voor u klaar ligt.

Tijdens dit bezoek is het toegestaan om foto’s van het bouwdossier te maken. De documenten en de eventuele (bouw)tekeningen kunt u ook laten kopiëren of scannen, maar hier zijn kosten en een levertijd aan verbonden.

Meer informatie, veelgestelde vragen en openingstijden van de studiezaal zijn te vinden op www.salha.nl.