Klimaat

We willen een duurzame gemeente zijn en actief bijdragen aan een schonere, gezondere leefomgeving. Op deze pagina leest u over ons klimaatbeleid en over energiezuinig wonen.

Klimaatplan

In het klimaatplan 2013-2016 staat wat wij doen op het gebied van energie en klimaat. Het klimaatplan is ook nu nog actueel. Bij het klimaatplan hoort een lijst met acties die wij voor een deel ook in 2018 uitvoeren.

 

Regionaal Energie Loket

Bekijk het Regionaal Energieloket voor handige informatie over energiezuinig wonen
Het Regionaal Energieloket helpt u met alle vragen rondom duurzaam wonen. Bijvoorbeeld bij vragen over zonnepanelen, isolatie en warmte-oplossingen. Ook kunt u op de website een HuisScan doen. De HuisScan laat zien welke maatregelen het meest geschikt zijn voor uw woning. Ook ziet u direct een overzicht van subsidies die u kunt aanvragen.

Via het Regionaal Energieloket kunt u ook makkelijk een offerte opvragen
Het Regionaal Energieloket werkt samen met een selectie van aanbieders van energiemaatregelen. U kunt online heel makkelijk een offerte aanvragen. En komt u er niet uit? Dan staat het team van Regionaal Energieloket klaar met deskundig advies.

 

Subsidiemogelijkheden

U kunt een subsidie of lening aanvragen bij de Rijksoverheid
Vanaf 2017 geven wij geen subsidie of lening meer voor duurzame energie. Wilt u zelf duurzame energie opwekken in uw huis of bedrijf? Dan kunt u bij de Rijksoverheid subsidie aanvragen  voor zonneboilers, warmtepompen en pelletkachels. 

 

Energie van de Boer

U kunt lokaal meedoen met ‘Energie van de Boer’
‘Energie van de Boer’ is een initiatief van DEcAB, de lokale duurzame energiecoöperatie. Zij werken aan een coöperatief zonnedak (een zogenaamde Postcoderoos) in Hank. Samen met anderen wekt u op een boerenschuur uw eigen duurzame energie op. En u krijgt ook nog belastingvoordeel op de koop toe. Zo investeert u in en profiteert u van groene stroom uit de buurt.

Wanneer kunt u meedoen?
Een postcoderoos kent een aantal voorwaarden. U kunt meedoen als u voldoet aan deze 4 voorwaarden:
1. U heeft het cijfer 4251, 4255, 4271, 4273 of 4286 in uw postcode.
2. U heeft een kleinverbruik-aansluiting voor elektriciteit (< 3 x 80 ampère).
3. U wekt niet meer dan 10.000 kWh per jaar op met uw aandeel.
4. U wekt niet meer dan 20% van de totale capaciteit op met uw aandeel.

Meer informatie?
U vindt meer informatie op de website van DEcAB: www.decab.org.