Trouwambtenaren

De buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (BABS) sluit het huwelijk of het geregistreerd partnerschap. Een paar weken van te voren heeft het bruidspaar een gesprek met de BABS om in detail de grote dag door te praten. Hieronder stellen de Werkendamse BABS'en zich voor.

Joop van der Ham

Joop van der Ham

Ik vind het een voorrecht om mensen te mogen trouwen, en het is dan ook een hele leuke hobby. Je maakt dan deel uit van een vrolijke gebeurtenis en ik probeer de plechtigheid zo relaxed mogelijk te laten verlopen. Ruim voorafgaand aan dé dag maak ik kennis met jullie. Tijdens dit gesprek leg ik de procedure uit. Jullie hebben vaak nog vragen aan mij en ik uiteraard aan jullie, want ik probeer m'n toespraak zo persoonlijk mogelijk te houden. Naast persoonlijk liefst ook een beetje vrolijk. Er mag best gelachen worden in de trouwzaal, want het is per slot van rekening een vrolijke dag. Jullie dag! Uiteraard zijn er ook plechtige momenten, zoals het uitspreken van het jawoord, de eventuele ringwisseling en het voorlezen van de trouwakte. Vanzelfsprekend houd ik rekening met jullie wensen en verlangens. Ik wens jullie een fijne voorbereidingstijd, weinig stress en een mooie feestelijke dag toe. Een dag waar jullie met veel plezier op kunnen terugkijken.

 

 

 

 

 

 

Marjolein Loots

Marjolein Loots

Gefeliciteerd! Jullie lezen dit omdat jullie waarschijnlijk van plan zijn om te gaan trouwen. Een hele bijzondere gebeurtenis in een mensenleven. Een dag die je altijd zult herinneren. Daarom is het belangrijk te weten dat ik als trouwambtenaar me ervan bewust ben dat het JULLIE DAG is! Mijn manier van werken is heel persoonlijk. In een kennismaking met jullie zoek ik daarom samen met jullie uit hoe we aan het voltrekken van het  burgerlijk huwelijk een aansprekende invulling kunnen geven: met humor, een lach en een traan, of juist heel ingetogen?! Ik zal tijdens de huwelijksvoltrekking proberen verhalend mij in jullie in te leven, zodat dit herkenbaar is voor jullie familie, vrienden en andere genodigden. Bovendien: wat voor andere wensen hebben jullie? Een bijzondere ringdrager. Eigen muziek. In het spotlicht zetten van bijzondere gasten. Samen komen we daar wel uit! Ik hoop jullie in de nabije toekomst persoonlijk te ontmoeten en vind het bijzonder aan de dag die een mijlpaal is in jullie leven een bijdrage te mogen leveren!

 

 

 

 

 

Eigen ambtenaar meebrengen

Het is ook mogelijk een ambtenaar uit een andere gemeente mee te nemen. Deze wordt dan voor 1 dag in Werkendam benoemd. Als u dit wilt, vraagt u dit uiterlijk 3 maanden van tevoren aan. Gebruik hiervoor het aanvraagformulier eigen babs (PDF, 160 kB). Aan het meenemen van een eigen ambtenaar zijn geen kosten verbonden.