Containers

In de gemeente Werkendam werken we met een grijze (rest), een groene (gft) en een papiercontainer.

De meeste huishoudens hebben een grijze container voor het restafval, groen voor groente- fruit- en tuinafval (gft) en grijs met blauwe deksel voor oud papier en karton. Bewoners van enkele wijken en van hoogbouwwoningen hebben geen kliko's maar centrale containers. 

Containers, KCA-box en/of chip horen bij een adres, niet bij een persoon. Als u verhuist, moet u de containers achterlaten. 

Woont u ten westen van het Steurgat (Werkendam) of de Bakkerskil (Nieuwendijk, Hank)? Dan kunt u geen papiercontainer aanvragen. Wij werken aan een passende oplossing voor de inzameling van uw papier.

Nieuwe container aanvragen

Is uw container vermist of gestolen, staat er geen container op uw nieuwe adres of wilt u een papiercontainer? U kunt een nieuwe container aanvragen bij Renewi (eerst: Van Gansewinkel), telefoonnummer 0800-333 66 99. Er zijn twee maten: 140 liter en 240 liter. De papiercontainer is alleen in maat 240 liter.

Container voor nieuwbouwwoning

Gaat u in een nieuwbouwhuis wonen? Dan krijgt u 1 container voor restafval, 1 voor GFT en 1 voor papier.  U kunt kiezen voor 140 of 240 liter. De papiercontainer is alleen in maat 240 liter. Ook kunt u kiezen voor een box voor Klein Chemisch Afval. U vraagt de containers van uw keuze aan bij Renewi (eerst:Van Gansewinkel): 0800 - 333 66 99. 

Container omruilen

Is uw container kapot of wilt u een ander formaat? Neem dan contact op met Renewi (eerst: Van Gansewinkel), telefoonnummer 0800-333 66 99. Er zijn twee maten: 140 en 240 liter.  De papiercontainer is alleen in maat 240 liter.

Kosten container ruilen

Een beschadigde container vervangen Gratis
Een beschadigde container vervangen, beschadiging zelf veroorzaakt € 25,00
Een grote grijze container ruilen voor een kleine Gratis
Een kleine groene container ruilen voor een grote Gratis
Een kleine grijze container ruilen voor een grote € 25,00
Een grote groene container ruilen voor een kleine € 25,00
Een container op uw nieuwe adres ruilen voor een nieuw exemplaar van dezelfde maat € 25,00
Een andere maat container aanvragen binnen 2 maanden na verhuizing Gratis

 

Container beschadigd

Is uw container beschadigd? Neem contact op met Renewi (eerst: Van Gansewinkel), telefoonnummer 0800-333 66 99. Uw container wordt (gratis) gemaakt of u krijgt een nieuwe.

Chip kwijt

Bent u uw chip voor de ondergrondse container kwijt? Neem contact op met de gemeente, telefoonnummer (0183) 50 72 00 om een nieuwe chip aan te vragen. Dit kost € 15,00. Uw oude chip wordt geblokkeerd.

Sticker op container

Heeft u geen postcodesticker op uw container? Voorkom problemen en vraag een containersticker aan bij Renewi (eerst: Van Gansewinkel): 0800 - 333 66 99.

Tarieven

Ieder huishouden in Werkendam betaalt een basistarief.  Daarnaast betaalt u per aanbieding van de container met restafval. 

Wat mag wel en niet in de containers?

De grijze container is bestemd voor uw restafval. Dit is wat overblijft nadat u uw afval goed heeft gescheiden door bijvoorbeeld GFT, papier, drankenkartons en plastic apart te houden.

Groente-, fruit- en tuinafval (gft) hoort in de groene kliko.

Kijk op de website Mijn Afvalwijzer voor uitgebreide informatie over het sorteren van afval. Bij het kopje 'Scheidingsinfo' kunt u opzoeken waar u een bepaalde afvalsoort moet laten.