Containers

In de gemeente Werkendam werken we met een grijze (rest), een groene (gft) en een papiercontainer.

Containers, KCA-box en/of chip horen bij een adres, niet bij een persoon. Als u verhuist, moet u de containers achterlaten. Op uw nieuwe adres staan een grijze (rest), een groene (gft) en een papiercontainer. 

Woont u in een flat of bovenwoning, dan heeft u geen eigen container. U kunt uw afval kwijt in de verzamelcontainer van uw woongebouw. Hiervoor heeft u een chip nodig.

Woont u ten westen van het Steurgat (Werkendam) of de Bakkerskil (Nieuwendijk, Hank)? Dan kunt u geen papiercontainer aanvragen. Wij werken aan een passende oplossing voor de inzameling van uw papier.

Nieuwe container aanvragen

Is uw container vermist of gestolen of staat er geen container op uw nieuwe adres? U kunt een nieuwe container aanvragen bij Van Gansewinkel, telefoonnummer 0800-333 66 99. Er zijn twee maten: 140 liter en 240 liter. De papiercontainer is alleen in maat 240 liter.

Container voor nieuwbouwwoning

Gaat u in een nieuwbouwhuis wonen? Dan krijgt u 1 container voor restafval, 1 voor GFT en 1 voor papier.  U kunt kiezen voor 140 of 240 liter. De papiercontainer is alleen in maat 240 liter. Ook kunt u kiezen voor een box voor Klein Chemisch Afval. Vraag het containerpakket aan bij Van Gansewinkel: 0800 - 333 66 99. 

Container omruilen

Is uw container kapot of wilt u een ander formaat? Neem dan contact op met Van Gansewinkel, telefoonnummer 0800-333 66 99. Er zijn twee maten: 140 en 240 liter.  De papiercontainer is alleen in maat 240 liter. Een container ruilen kost € 25,00. Een grote grijze container ruilen tegen een kleine is gratis. Net als een kleine groene container wisselen voor een grote groene. Ruilen binnen twee maanden na verhuizing is gratis.

Container beschadigd

Is uw container beschadigd? Neem contact op met Van Gansewinkel, telefoonnummer 0800-333 66 99. Uw container wordt (gratis) gemaakt of u krijgt een nieuwe.

Chip kwijt

Bent u uw chip voor de ondergrondse container kwijt? Neem contact op met Van Gansewinkel, telefoonnummer 0800-333 66 99 om een nieuwe chip aan te vragen. Dit kost € 15,00. Uw oude chip wordt geblokkeerd.

Sticker op container

Heeft u geen postcodesticker op uw container? Voorkom problemen en vraag een containersticker aan bij Van Gansewinkel: 0800 - 333 66 99.

Tarieven

Ieder huishouden in Werkendam betaalt een basistarief.  Daarnaast betaalt u per aanbieding van de container met restafval. 

Wat mag wel en niet in de containers?

De grijze container is bestemd voor uw restafval. Dit is wat overblijft nadat u uw afval goed heeft gescheiden door bijvoorbeeld GFT, papier, drankenkartons en plastic apart te houden.

Groente-, fruit- en tuinafval (gft) hoort in de groene kliko.

Kijk op de website Mijn Afvalwijzer voor uitgebreide informatie over het sorteren van afval. Bij het kopje 'Scheidingsinfo' kunt u opzoeken waar u een bepaalde afvalsoort moet laten.