Afvalsoorten

Scheiden en inleveren van verschillende afvalsoorten

Kijk op www.mijnafvalwijzer.nl of de afvalwijzer-app voor uitgebreide informatie over het sorteren van afval.

Groente, Fruit- en Tuinafval

GFT afval kunt u kwijt in de groene container. Grond is geen afval dat hierin thuis hoort. Dit kunt u na een melding op het milieustation brengen. Maximaal 1m³ per keer. Tuinafval kunt u ook gratis aanbieden bij het milieustation.

Papier en karton

Alles wat van papier en karton is. U kunt uw oud papier en karton aanbieden op inzameldagen. U kunt het aanbieden in de papiercontainer of als losse bundels. Het oud papier halen we bij u aan huis op. U kunt het ook gratis aanbieden bij het milieustation in Werkendam.

Wilt u geen reclamefolders meer ontvangen, zodat u minder papierafval heeft? Vraag een ja/nee-sticker of nee/nee-sticker aan. De sticker kunt u ook krijgen bij de receptie van het gemeentehuis.

Plastic en Drankkartons (PD)

PD staat voor Plastic verpakkingen en Drankkartons. De gemeente stelt kosteloos doorzichtige zakken beschikbaar voor het verzamelen van het lege plastic verpakkingsafval en drankkartons. U kunt ze gratis meenemen bij de meeste supermarkten en op het gemeenteuis. Plastic verpakkingsafval en drankenkartons kunt u kwijt in deze zakken. Deze zakken kunt u aanbieden op inzameldagen. De zakken halen we elke twee weken bij u aan huis op. U kunt uw kunststof verpakkingen en drankkartons ook kwijt in de containers in de milieuparkjes. Daarnaast nemen we ze ook gratis in op het milieustation in Werkendam. Wat er in de PD-zak mag, leest u op de website afvalscheiden.nu en op Mijn Afvalwijzer.

Glas

Glazen verpakkingen, zoals potjes van bijvoorbeeld groente of jam, dranken, parfumflesjes enz. U kunt het glas brengen naar de glascontainers in het milieuparkje of op het milieustation in Werkendam.

Textiel

Breng uw textiel in gesloten zak naar de textielcontainer in het milieuparkje of naar het milieustation in Werkendam.

Blik / metalen verpakkingen

Al uw eenmalige metalen verpakkingen van blik, ijzer of aluminium, bijvoorbeeld voor voedsel, cosmetica en doe-het-zelf artikelen. U kunt uw blik/metalen verpakkingen kwijt in de containers in de milieuparkjes. Uw blik/metalen verpakkingen kunt u ook gratis naar het milieustation brengen.

Luier- en incontinentiemateriaal

Al uw wegwerp baby- en peuterluiers, inclusief billendoekjes. Ook incontinentiemateriaal voor volwassen. U kunt uw luiers en incontinentiemateriaal kwijt in de speciaal daarvoor bestemde containers. Uw luiers en incontinentiemateriaal nemen we ook gratis in op het milieustation in Werkendam. De luiercontainers vindt u:

  • Dussen: Wilhelminastraat, HOPPAS
  • Hank: Pastoor Lipsplantsoen, 't Kruimeldoosje / ZieZo
  • Nieuwendijk: Singel, Dienstencentrum
  • Sleeuwijk: Tienhont, Brede School de Esdoorn
  • Werkendam: Beukenkampstraat, de Flambouw - Richter, SAMSAM - Raadhuislaan, Aldi / de Crosser - Milieustation Werkendam

Klein Chemisch Afval

Het gaat hier veelal om stoffen die gevaarlijk kunnen zijn voor mens en milieu (brandbaar, giftig en bijtend). Plaats uw klein gevaarlijk afval in de milieubox. Een keer per jaar leegt de chemokar uw milieubox. In het Altena Nieuws en via www.mijnafvalwijzer.nl informeren wij u over de locaties en data. Daarnaast kunt u de milieubox altijd gratis aanbieden bij het milieustation.

Grofvuil

Grofvuil is afval dat niet in de container past. U kunt grofvuil naar het milieustation brengen of het laten ophalen.

Voor het aanbieden van grof restaval bij het milieustation betaalt u € 0,22 per kilo. Minimumtarief: € 2,50

Het laten ophalen van grof restafval kost geld. U betaalt € 40,00 +  0,19 per kilo.

Wilt u grof restafval laten ophalen? Bel Van Gansewinkel om een afspraak te maken: 0800 333 66 99.

Elektrische apparaten

Dit zijn alle apparaten waar een stekker aan zit of die op batterijen werken. Alle elektrische apparaten kunt u inleveren bij de winkel waar u deze heeft gekocht of waar ze deze verkopen. Kleine apparaten (ter grote van een boodschappentas) kunt u inleveren bij de chemokar of bij het milieustation. Grote apparaten kunt u ook bij het milieustation in Werkendam aanbieden.

Restafval

Onder restafval wordt eigenlijk al het afval verstaan dat overblijft na het sorteren per afvalsoort. Restafval kunt u kwijt in uw grijze container. Deze halen we iedere vier weken bij u aan huis op. Uw huishoudelijk restafval nemen we niet in op de milieustations.