Werkzaamheden aan riolering Hank

Deze zomer werkt de gemeente ook in Hank aan maatregelen om wateroverlast door hevige buien te beperken. Op meerdere plaatsen werken we aan de riolering en duikerbuizen.

In het Kloosterpad komt een aparte riolering voor regenwater

Dit nieuwe riool verbindt het bestaande regenwaterriool in een deel van In ’t Rietwerf met de vijver achter De Dotter. De werkzaamheden zijn maandag 26 juni gestart en duren ongeveer 5 weken. Het Kloosterpad is bereikbaar vanaf de Julianaweg.

Onder het Hoefken en de Kerkstraat worden ‘duikerbuizen’ vervangen en vergroot

Dit zijn de buizen onder de weg die sloten en vijvers met elkaar verbinden. De duiker onder het Hoefken ligt bij de Jachtsloot. In de Kerkstraat gaat het om de duiker naast de fietsenwinkel, bij de Beatrixstraat. Maandag 3 juli beginnen de werkzaamheden in het Hoefken. Deze straat is dan vanaf de Jachtsloot dicht. De werkzaamheden duren 3 weken.
Op maandag 17 juli start het werk aan de Kerkstraat. De straat is dan dicht tussen de fietsenwinkel en de Beatrixstraat. De werkzaamheden hier duren ongeveer 5 weken.

In de Mariapolder vervangen we een klein gedeelte van het riool en brengen we een nood-uitlaat aan

Het gaat om het gedeelte tussen de Kerkstraat en de slagerij. Deze werkzaamheden starten op maandag 17 juli en duren ongeveer 3 weken. De Mariapolder is dan vanaf de Kerkstraat dicht en voor auto’s alleen bereikbaar vanuit de Korenstraat.

De weekmarkt is tijdelijk verplaatst

Vanaf donderdag 20 juli vindt de weekmarkt plaats op het parkeerterreintje tegenover de Jumbo, voor de oude boerderij. Op donderdag 24 augustus keert de markt weer terug naar de vertrouwde locatie op de Kerkstraat.

Meer informatie

Voor informatie kunt u contact opnemen met Justin Leemans van gemeente Werkendam op (0183) 50 73 51.