Scholing laaggeletterden

Wij hebben uw steun nodig om laaggeletterden te bereiken. Kent u iemand in uw omgeving of werkt er iemand binnen uw bedrijf, die met de lessen voor taalontwikkeling geholpen kan worden?

Volgens landelijk onderzoek is 13 tot 16% in de leeftijdscategorie 16-65 jaar in de gemeente Werkendam, Woudrichem en Aalburg laaggeletterd. Dit komt neer op minimaal 4000 inwoners. Dit is in lijn met het landelijk gemiddelde. Toch betreft het een grote groep. De gemeenten Werkendam, Woudrichem en Aalburg werken samen met ROC Da Vinci College en Bibliotheek Altena aan de aanpak van laaggeletterdheid. Zij bieden lessen aan om het taalniveau te vergroten, en om reken- en digitale vaardigheden te verbeteren. Hierdoor worden de kansen voor laaggeletterden op de arbeidsmarkt vergroot. Ook kunnen deze inwoners makkelijker deelnemen aan activiteiten.

U kunt helpen laaggeletterden te bereiken

Om laaggeletterden te bereiken hebben wij uw steun nodig. Weet u iemand in uw omgeving of werkt er iemand binnen uw bedrijf, die met de lessen voor taalontwikkeling enorm geholpen kan worden? Kijk op  www.lezenenschrijven.nl of neem contact op Jessica Peeters of bel naar (0183) 50 72 92.