Nieuwe fietsenstalling in Hank

Bij de bushalte A27 van de BrabantLiner in Hank is een nieuwe fietsenstalling gebouwd.

Er is meer ruimte gecreëerd en de gemeente heeft nieuwe fietsenrekken laten plaatsen. Het tekort aan fietsenrekken is hiermee opgelost. In het verleden was er te weinig plek om een fiets goed te stallen. Er stonden veel fietsen naast en bij de fietsenstalling. Een rommelige aanblik en hinder voor doorgaande fietsers waren het gevolg.

 

Stimulans voor het openbaar vervoer

De BrabantLiner krijgt steeds meer gebruikers. Onder andere doordat er meer bussen rijden. Zo is er nu een rechtstreekse verbinding naar Gorinchem. Ook komen er meer gebruikers doordat de bussen vaker rijden, ook later in de avond. De nieuwe fietsenstalling zorgt ervoor dat gebruikers van het openbaar vervoer hun fiets met een gerust hart kunnen achterlaten.

 

Subsidie van de provincie

Provincie Noord-Brabant heeft het project van de nieuwe fietsenstalling voor de helft gefinancierd. Elke regio bepaalt welke projecten van gemeente in aanmerking komen voor de subsidie van de provincie. Niet alleen verkeersveiligheid is een criterium, maar ook comfort voor gebruikers van het openbaar vervoer is belangrijk. De nieuwe fietsenstalling draagt bij aan dat comfort en stimuleert gebruik van het openbaar vervoer.