Kandidatenlijsten bekend!

Gemeenteraadsverkiezing 21 november 2018

Het is officieel bekend op wie u kunt stemmen tijdens de gemeenteraadsverkiezing van 21 november! Er doen 8 politieke partijen aan de gemeenteraadsverkiezing mee. Dit is de volgorde van de lijsten:

1.         AltenaLokaal

2.         CDA

3.         Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP)

4.         ChristenUnie

5.         Progressief Altena

6.         BURGERSTEM Altena

7.         VVD

8.         JEZUS LEEFT

U kunt het besluit en de kandidatenlijsten bekijken tot en met 15 oktober

Het centraal stembureau heeft op 12 oktober een besluit over de kandidatenlijsten en lijstvolgorde genomen. Het besluit van het centraal stembureau (proces-verbaal I4) met de kandidatenlijsten (Pdf, 396 KB) kunt u downloaden en liggen ter inzage op het gemeentehuis in Werkendam (Raadhuisplein 1). U kunt de documenten daar bekijken. Binnenkort ontvangt u per post een overzicht van alle politieke partijen en hun kandidaten.

U kunt in beroep gaan tegen het besluit tot en met 16  oktober 2018

U kunt in beroep gaan tegen het besluit van het centraal stembureau (maar niet tegen de lijstnummering). U gaat in beroep bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De Raad van State doet maximaal 6 dagen later een uitspraak over uw beroep. Hierna zijn de kandidatenlijsten onherroepelijk vastgesteld. De definitief vastgestelde kandidatenlijsten maken wij zo snel mogelijk openbaar.