Gezocht: reserveschipper Pontje Steur

Voor het vaarseizoen 2017 zijn wij op zoek naar een enthousiaste reserveschipper (m/v) die incidenteel een vaardienst wil overnemen. U moet wel in het bezit zijn van een klein vaarbewijs.

Pontje Steur is een fiets-/voetveer over het Steurgat in Werkendam dat vaart in de zomerperiode van mei tot en met september. Het pontje vervoert vooral toeristen en recreanten die per fiets of te voet de Biesbosch bezoeken. Pontje Steur vaart dit jaar voor het 17e seizoen en in die tijd is het aantal overzettingen gestegen tot ruim 22.000.

Het pontje wordt bemand door een team van 7 vrijwillige schippers die bij toerbeurt telkens voor een dag het pontje overvaren. Deze schippers hebben allemaal een sterke affiniteit met de scheepvaart en een grote belangstelling voor recreatie in en om de Biesbosch.

Voor het vaarseizoen 2017 zijn wij op zoek naar een enthousiaste reserve pontschipper die incidenteel een vaardienst wil overnemen als één van de schippers onverwacht niet kan varen.

U dient in bezit te zijn van een klein vaarbewijs. Voor uw inzet ontvangt u een vrijwilligersvergoeding.

Voor aanmeldingen en voor meer informatie kunt u contact opnemen met de coördinator van Pontje Steur, mevrouw  Thera van den Heuvel, email: theraheuvel@gmail.com, telefoon: 06 - 27574184.